Kursus 2 – Nye former for kommunikation 1 nov12

Tags

Relaterede artikler

Del dette

Kursus 2 – Nye former for kommunikation 1

Dagens tema er “Nye former for kommunikation” i praksis. Dagens tema beskæftiger sig med skoletubes kanaler i praksis. Hvad er en kanal, hvordan opretter man en kanal, hvem deltager i kanalen og hvordan deltager man. Desuden tages kanalen i samspil med et andet storts system nemlig skoleintra, hvor vi skal kigge på, hvordan Skoletubes kanaler bliver til en integreret del af elev- og forældreintra.

Foruden Skoletubes kanaler i praksis, så kigger vi også på tidslinjeværktøjet Tiki-toki.

Dagens program

Tidslinjer til folket

Tiki-toki er et fantastisk flot og brugbart værktøj, der sætter dig i stand til at lave tidslinjer med billeder, videoer og lyd. Tidslinjer kan bruges til mange ting på tværs af mange fag. Tidslinjer er rigtig gode til at danne overblik over historiske perioder, og til at formidle en forståelse af kronologi.

Her er nogle eksempler på anvendelse af tidslinjer:

  • lav en tidslinje over en historisk begivenhed.
  • Følg nyhedsstrømmen i en periode omkring en bestemt begivenhed.
  • Lav en tidsorienteret berettermodel (se berettermodellen nedenfor)
  • Op list bogens kronologi, ved at sætte tidspunkter og datoer fra en roman eller novelle ind i tidslinjen.
  • Lav en tidslinje med historiskeromaner på biblioteket. Så kan der søges på årstal og tidsperioder frem for titler.

Dagens opgave

Dagens opgave går ud på at lave en tidslinje over en selvvalgt historisk periode. En forståelse af kronologien er her en vigitig forudsætning, men en tidslinje tvinger også til at kompleksitetsreducerer. Det vil sige, tvinger dig til at vælge noget til og noget andet fra, da der ikke er plads til det hele på linjen. Så hvad er vigtigt og hvorfor er det vigtigt er essensen, når tidslinjer laves. 🙂

HUSK LEKTIER TIL NÆSTE GANG. Klik her og læs, download eller print artiklen til næste gang!!!